Det professionelle softwareværktøj der gør CE-Mærkning hurtigere og enklere

Safexpert

Safexpert er bygget op om 3 grundlæggende områder:

⦁ CE-Mærkningsprocessen (Understøttes af den indbyggede CE-Guide)
⦁ Risikovurdering (Gennemføres vha. stærke features til opgaven)
⦁ Håndtering af standarder

Lige nu er der et godt tilbud på vores
Safexpert Startpakker
Se mere her!

Derudover følgende områder:

 • Checklister
 • Rapportgenerering
 • Projektstyring
 • Diverse assistenter (som tilkøb)
 • Skabeloner (som tilkøb – f.eks. BSS)

CE-Guide (indbygget)

CE-Guiden gør CE-Mærkningsprocessen overskuelig
Maskindirektivet beskriver hvad man skal gøre for at gennemføre en komplet CE-Mærkning. Essensen af direktivet er samlet i den indbyggede 8-trins CE-Guide. Vælger man at følge lavspændingsdirektivet afspejler CE-Guide dette – med 6-trin i CE-Guiden.
Man behøver ikke at følge guiden slavisk. Man kan springe ind hvor man vil.

Guiden giver et godt overblik over aktiviteterne. Man kan nemt følge fremskridtet. Sluttelig hjælper guiden med at checke om alt er på plads – inden man printer overensstemmelseserklæringen.

Har man tidligere gennemført en CE-Mærkning i Safexpert kan denne CE-Mærkning kopieres. Safexpert medtager da alle dele af projektet. Herefter kan denne tilrettes og man er hurtigt i mål med den næste CE-Mærkning.

Risikovurdering

Den mest omfattende og mest støttede funktion i Safexpert
Foregår efter 3-trins metoden beskrevet i standarden ISE EN 12100. Omfattende skærmbilleder og features hjælper med at gøre processen nemmere og følge metoden. Masser af støtte fås fra aktive standarder og krydsreferencer til maskindirektivet.

Features:

 • Risikografen giver overblik over effekten af de risikonedsættende handlinger.
 • Hazard Zones giver mulighed for at strukturere risikovurderingen langt bedre
 • Krydsreferencer viser standarder og direktiver, hvor en farekilde er refereret – samt spring direkte til afsnit i dokumenterne. Så du ikke selv skal søge en standard igennem for et bestemt emne.
 • Sistema interfacet giver mulighed for at springe direkte til performance-level beregninger
 • Farekilde og ”measure” biblioteket giver mulighed for at bruge templates til farekildebeskrivelser og mitigerende handlinger inklusiv referencer til standarder med spring direkte til afsnit i dokumenterne.

Håndtering af standarder (Standards_Manager)

Brug egne standarder – eller køb dem gennem Safexpert™ med pakkerabat

Til administration af firmaets standarder findes modulet ”Standards_Manager”, som indgår i de mest solgte licenser Compact og Professionel. Til de mindre licenser kan man tilkøbe modulet. I dette kan man søge, købe, opgradere og vedligeholde firmaets standarder.

Sammen med datapakken til maskindirektivet (MRL-EU) kan modulet fortælle hvilke anvendte standarder, der ikke er gældende længere. Hvilke standarder, som har erstattet de tidligere gældende, osv. Man kan endvidere søge i samtlige standarder (ca. 1.500 stk.) til maskindirektivet gennem 25 år (siden 1995).

Desuden kan man gennem ”Standards_Manager” erhverve pakker med standarder til nedsat pris eller købe enkelt standarder. Har man i forvejen købt nogle standarder kan disse lægges ind i oversigten.

Checklister

Dan egne checklister – eller køb europæiske

Til at kontrollere om en maskine eller et anlæg er ”compliant” kan man danne sine egne checklister ud fra det grundlag som man har i sit projekt. Ethvert dokument kan danne grundlag for en checkliste, som f.x en standard, et direktiv eller lignende.
Man kan også købe checklister, som er tilgængelige på Safexpert™ hjemmesiden. De bygger på en standard og er ofte udarbejdet af Bowitek eller TÜV.

Rapportgenerering

Dan et hav af rapporter – på kryds og tværs – med et væld af parametre
Man kan trække data ud af værktøjet ved hjælp af rapportgenereringen, som er ret omfattende og giver et væld af muligheder. Standardrapporter eller lav dine egne. Formaterne er: PDF, Word, Excel, m.m.

Projektstyring

”Project_Manager” hjælper med at holde styr på projekterne

Hver CE-Mærkning håndteres som et projekt. Med den indbyggede ”Project_Manager” får du overblik over projekterne og kan med lethed administrere disse. Herunder kopiere og genbruge dem.
Styring af det enkelte projekt bliver lettere. Du kan blandt andet tildele opgaver til deltagere i projektet samt følge op på disse.
Sammensæt projektteams som du vil – inklusive styring af adgang til projekterne.

Ønsker du en online demo?

Så send os dit navn og mailadresse – helt uforpligtende. Så finder vi en halv time i kalenderen

Se video

Safexpert video

Der findes 2 videoer, som præsenterer Safexpert:

 • IBF præsentation på knap 1 time (engelsk)
 • Siemens Safety Solution viser anvendelse af Safexpert på 3:30 minutter (engelsk)

IBF præsentation af Safexpert

Når du trykker på knappen ”hent video” kommer du til IBF hjemmeside, hvor du skal indtaste navn og mail adresse. Så modtager du et link til videoen på mail.

Siemens Safety Solution anvendelse af Safexpert.

Når du trykker på knappen ”se video” kommer du til Siemens hjemmeside (Become a Safety Hero). Videoen startes ved at trykke på ”play” knappen. Spol gerne frem til 1:30 min., hvor Safexpert starter.

Hjem

Ring op

Send email

Kontakt os